In het ziekenhuis door te veel medicijnen

- 02 februari 2017 -

Steeds meer mensen komen in het ziekenhuis doordat ze te veel pillen slikken. Tussen 2008 en 2013 steeg het aantal met 25%! Ze slikten omdat ze dachten daarmee ziekten te voorkomen. Dat preventieve geneeskunde echter begint met echt gezonde voeding is veel patiënten en ook artsen helaas onbekend.

Verkeerde voeding kan ziekten kan veroorzaken. De helft van de Nederlandse bevolking is te zwaar. Een groot deel daarvan heeft hoge bloeddruk en slikt daarvoor dus pillen. Dan komt de diabetes: nog meer pillen. Hoe dat traject in het lichaam op gang komt, is te lezen in mijn boek. En ook wat je kunt doen om jezelf er blijvend van af te helpen.

Al die pillen zijn bij de juiste voeding gewoon niet nodig en zelfs schadelijk, zoals die ziekenhuiscijfers ook laten zien. Jawel: soms is bepaalde medicatie nodig, in geval van echte ziekten. Maar daar gaat dit niet over.
Heb je geen specifieke ziekte, maar wel een te hoge bloeddruk? Wat heb je nodig om die te laten zakken? Wat kennis (die bied ik aan in mijn boek) en vervolgens vooral wilskracht om je voeding aan te pakken. Begin eens met helemaal geen fruit meer te eten en laat alle suiker staan. Drink bietensap, zonder suiker (Zoeten met Stevia mag wel). Ben je ook te zwaar? Dan is een koolhydraatarme voeding de eerste keus.
Laat je niet verleiden tot ‘calorie-arm’ en vetarm eten, zoals overal wordt geroepen. Het werkt niet.

Terug...