Meningen over mijn boek

Boek

In aanvang is dit boek moeilijk van het begin naar het einde door te lezen. Veel te snel nodigt het uit om naar achter door te bladeren om de uitdagende fabels en de stukjes over vitaminen, mineralen, voedingssupplementen en voedingsleer te lezen. Pas nadat al deze nieuwsgierigheid een beetje gestild is kan men zichzelf dwingen de lijn van het verhaal van voor naar achter eens te volgen. Daarbij vallen de inmiddels vele "losse eindjes" op hun plaats. "Op geitenharen wollensokken terug naar de Oertijd", zo voelt het soms aan. Maar als je dan ziet dat er meer dan 400 internationale wetenschappelijke artikelen en boeken aan ten grondslag liggen, komt alles steeds weer in een heel ander licht te staan. Veel moderne en wat oudere denkbeelden, die iedereen van elkaar napraat, verwijst de auteur resoluut naar het land der fabelen. Ook spoort zij aan bepaalde dingen in je leven en je eetgewoonten een beetje of soms ook heel anders te gaan doen. En daarin zien wij de ingenieur in haar terug.

Prof. ir. K. R. te V.

Heerlijk, wat een uitgebreide en diepgaande uiteenzettingen in dit boek. De wetenschappelijke onderbouwing geeft me de geruststelling dat de feiten die aan bod komen gebaseerd zijn op ‘eerlijke’ uitkomsten van stevige onderzoeken. Het geeft me een houvast en ik durf/kan nu eindelijk ook met anderen inhoudelijk ingaan op gezondheidsvraagstukken. Wat nemen we met zijn allen (in Nederland), waaronder totnutoe ook ikzelf, te snel voor waarheid aan wat er door belanghebbenden en de media als ‘gezondheidsnieuws' wordt verspreid, waar vervolgens degenen die er geld aan verdienen hun richtlijnen op baseren.

Mw.M.v.E.-V. te W.

Nou zeg, wat een verrassing, dit boek! Ik heb het nog niet helemaal gelezen natuurlijk, maar wát ik las, daarvan dacht ik .... jaaaaa!: dat is nu precies waar ik mee bezig ben, met mijzelf en mijn dochter, maar ook naar patiënten toe. ERG leuk en ERG welkom dus!! Ik zie zoveel mooie resultaten op mijn werk hiermee, echt leuk.

E.W. te B., ass. in huisartsenpraktijk

Het boek is voor ons een leidraad geworden in onze zoektocht naar gezonde, betaalbare en toegankelijke voeding. Soms ga ik letterlijk met het boek in mijn hand op zoek naar goede voeding. Mijn vrouw en ik zijn beiden begonnen aan een nieuwe lifestyle waarbij we veel informatie putten uit het boek. Ik raad iedereen die met een vergelijkbare zoektocht bezig is om het boek aan te schaffen. Het is een praktisch naslagwerk en kent een heldere overzichtelijke schrijfstijl.

P.d.G.

Ik ben heel blij met het boek. Het is heel helder geschreven en de uitkomsten zijn zelfs schokkend te noemen. Ik bedoel dat artsen en voedingsexperts niet altijd de uitkomsten van onderzoek volgen.

Mw. A. te D., onbekend

Ik heb het boek in 1 zucht uitgelezen. Het is een prachtige samenvatting van wat ik de afgelopen vier jaar heb geleerd over voeding en leefstijl. Ik hoop dat veel mensen je boek gaan lezen.

Mw. M. A., onbekend

Ik zal het niet snel zeggen maar nu zeg ik het toch echt: "Dit boek veranderde mijn leven". Mijn kijk op voeding en gezondheid is nu nóg duidelijker geworden en ik laat me niet langer misleiden door sprookjes en fabeltjes van de overheid, slecht geïnformeerde medici en de levensmiddelenindustrie. Wil jij graag gezond oud worden óf je huidige gezondheidsklachten te lijf gaan? Dan is dit boek een must. Laat je niet langer misleiden door verkooppraatjes en achterhaalde fabeltjes, maar zoek zélf uit hoe het werkelijk zit. Kom in actie en zorg voor jezelf!

Martine vd B. te H., culinair publicist

Dit geweldige boek zou standaardwerk moeten zijn op iedere opleiding voor gezondheid en voeding, van geneeskunde tot diëtetiek en alles wat daar raakvlakken mee heeft.

Drs. K. te L., Arts

Wat ik o.a. aan het boek heel goed/overtuigend vind is dat je wetenschapsbevindingen vanuit een historisch en globaal perspectief bekijkt, waardoor de stellige conclusies op grond waarvan de richtl. GV vastgesteld zijn, gerelativeerd en ook weerlegd worden. Het heeft mijn kritisch bewustzijn enorm aangewakkerd!

Mw. T.H. te D., Diëtiste

Ik vind dit een buitengewoon helder boek. Toen ik afgelopen zomer ontdekte dat ik mogelijk een begin van diabetes 2 had, heb ik onmiddellijk de koolhydraten grotendeels uitgebannen. Dat heeft geweldig geholpen en inmiddels loop ik dat risico niet meer.

Hr.H. de M. te A.